Kontakt

Kontakt os

Pernille i lære som lastvognschauffør


d. 19/01 2015

Vi kan lige så godt sige det som det er – chaufførbranchen er en mandsdomineret verden – særligt når vi taler lastvognschauffører. Vi har heller ikke tidligere i Dansk Auto Logiks historie haft kvindelige chauffører ansat. Det er såmænd ikke fordi, vi ikke haft et ønske herom, men der går år imellem, at vi modtager en ansøgning fra en kvindelig chauffør.

Pernille Juhl er en ihærdig og frisk ung pige på 23 år. Hun har arbejdet som pladsmedarbejder på vores terminal i et halvt års tid, men har længe drømt at blive uddannet som lastvognschauffør. I november 2014 aftalte vi med Pernille, at vi ville hjælpe hende med at få et stort kørekort, og hvis hun bestod, ville vi indgå en uddannelsesaftale.

Pernille bestod naturligvis og kom i lære 1. januar i år. Pernille er født med benzin i blodet – er vild med biler, og de må gerne være store! ”Hjemme hos os har vi altid lavet vores biler selv, og jeg er nok også blevet smittet lidt af min storebror René, som arbejder som lastvognsmekaniker hos Auto Logik.”

Chaufførlærling Pernille Juhl sammen med sin mentor Claus Andersen

Pernille er født hørehæmmet, men er fast besluttet på, at det ikke skal afskære hende fra at føre sine drømme ud i livet. ”Der skal ikke tages særlige hensyn til mig, men skal bare være opmærksom på, at man helst skal henvende sig til mig direkte, og at det kan knibe lidt med at høre noget, hvis der er meget baggrundsstøj, men jeg er rigtig god til mundaflæsning.”

”Jeg glæder mig til at komme ud og se verden – i første omgang Danmark, men på sigt kunne det også være som eksportchauffør. Jeg tager det som en udfordring at være enlig høne blandt alle hannerne, men jeg kan kun sige, at jeg er blevet taget godt imod.”

Pernille kører sammen med sin mentor, chauffør Claus Andersen i vogn 47. Claus har 15 års erfaring med autotransport, og han slipper ikke Pernille ”løs”, før hverken hun eller vi, vurderer, at hun er helt klar.

Her i Auto Logik ønsker vi Pernille god vind i hjulene, og vi håber, at hun også bliver taget vel imod ude hos vores kunder og samarbejdspartnere.
Driftsinfo
Book
Tracking